Velkommen i “hore”-klubben, breiflabbfrosk

Jeg er så lei av spottere. Noen vil sikkert si at Jesus “spottet” de skriftlærde (lovens menn) og kalte dem for “ormeyngel”, “Djevelens sønner” og “hvitkalkede graver med dødningebein på innsiden”, men han hadde god grunn til det. Det var de som sørget for å få steinet de kvinnene som de gjerne selv hadde ligget med. De fikk bare endelig korrigert sin feilaktige tittel som de hadde smykket seg med inntil da.

Daniels bok 13 hadde jeg aldri hørt om før, for den er fjernet fra Bibelen. Der får man lese om Susanna som støtte på “rettsorten”, som Jesus strevde med i hverdagen, samme gjeng som fikk ham korsfestet.

De tre “fjernede” kapitler fra Daniels bok. Ikke spør meg hvorfor.

https://www.nettkirken.no/les/bibelen/?t=DNT#bok

Det jeg prøver å si er: Hvis man først skal ha et “spotte-vokabular” er det ikke da en fordel å holde seg innenfor rammene Mesteren satte? Når slengte han rundt med leppa og kalte folk “hore!”, “du er ikke noe annet enn en hore/horkar”? Det var jo de han ga verdigheten tilbake ved å “se” dem og snakke mildt til dem, og hans kjærlighet fikk dem til å snu på femøringen og “vende om”. Harde ord har det med å virke motsatt vei, selv om det overfor de skriftlærde var nødvendig.

Har du hørt om frosken som hadde så store lepper? Han hadde så lyst på et bilde av seg og gikk derfor til fotografen. Fotografen hadde problemer med å få leppene hans med seg på bildet, så brede var de, noe han kunne se allerede mens han holdt på å stille inn linsen, derfor ba han frosken om å si “Konfutse”, med en spiss “y”, slik at leppene skulle snurpe seg godt sammen. Men det var et gammeldags kamera, så det tok veldig lang tid før kameraet var ferdiginnstilt, og i mellomtiden klarte frosken å glemme hva det var han skulle si… så han gjorde så godt han kunne og sa: “M-a-a-a-rmela-a-ade…”

Ikke spør meg om hvorfor, men det har noe å gjøre med at når englene ikke engang våger å spotte Djevelen, men sier “Må Herren refse deg” – og selv om jeg har tro på ytringsfrihet – så lurer jeg på hvorfor det er så forferdelig viktig å sette merkelapper på folk? En ting er å si at noe de gjør er galt og imot loven, en annen ting er å være konstant breiflabbete. Men må de så må de.

Don’t ask me why

Billy Joel

Jeff Rense & Gerald Celente – AI & The 2016 Financial Meltdown

Vel, det er bra det finnes noe vakkert og edelt her i verden fortsatt

 

Judas brev 1

8 Likevel gjør disse menneskene det samme. Drevet av sine syner gjør de kroppen uren, forakter den myndighet som er over dem, og spotter høyere makter.  9 Erkeengelen Mikael våget ikke å spotte og dømme djevelen den gang han lå i strid med ham om kroppen til Moses. Han sa bare: Må Herren refse deg! 10 Men disse menneskene spotter det de ikke kjenner, og det de forstår ut fra naturen, i likhet med dyr uten fornuft, det tjener til å ødelegge dem. 11 Ve dem! De har slått inn på Kains vei og har kastet seg ut i samme villfarelse som Bileam, som var ute etter egen vinning. De har gjort opprør som Korah og gått til grunne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s